Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017


«Να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία ότι η λύση δεν θα έρθει με την εναλλαγή των μελών της κομματοκρατίας στην εξουσία, αλλά με την υπέρβασή της»




Γεώργιος Κοντογιώργης:
(Συνέντευξη στο Prisma Radio, στον Παναγιώτη Κουνιάκη, 28.9.2015)

 " Η πολιτική κατάσταση της χώρας είναι πολύ σταθερή, ξέρετε. Ενώ το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, η πολιτική πραγματικότητα παραμένει εξαιρετικά σταθερή. Πρώτον, συμφωνούν όλοι για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν, για το γεγονός ότι, όποιος και να ανέβει στην εξουσία, θα είναι τοποτηρητής και λογιστής των ξένων. Συνεπώς, ακόμη και εάν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζουν κάποια μέτρα, θα βρεθούν άλλοι να τα ψηφίσουν. Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι, ενόσω λειτουργούν ως εντολοδόχοι της τρόικας και όχι ως εντεταλμένοι της ελληνικής κοινωνίας, δεν αναμένεται να υπερβούν ποτέ τον εαυτό τους, να άρουν τα αίτια που οδηγούν στα μνημόνια. Το ζήτημα επομένως είναι η χώρα να υπερβεί το εκφυλισμένο καθεστώς της ολιγαρχικής κομματοκρατίας, που λυμαίνεται την ελληνική κοινωνία και της επιφέρει αλλεπάλληλα καταστροφικά πλήγματα. Η εφαρμογή ενός τέτοιου εγχειρήματος συνιστά το διακύβευμα. Διότι αξιώνει όπως η ελληνική κοινωνία τοποθετηθεί απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού - αντιληφθεί δηλαδή ότι η λύση δεν θα έρθει με την εναλλαγή των μελών της κομματοκρατίας στην εξουσία, αλλά με την υπέρβασή της. Μόνον με τον εξαναγκασμό και τη δήλωση απαξίωσης εκ μέρους της κοινωνίας, οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγκασθούν να μεταβάλουν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι και θα πολιτευθούν ως εντολοδόχοι προς το συμφέρον της. Διαφορετικά ας μην απορούν καθώς θα διαπιστώνουν τη διαρκή καταβύθισή τους στον Άδη. "



Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γ. Κοντογιώργη, στο βίντεο που ακολουθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου