Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ"

Κι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Αριστοτέλη, είναι "εκλόγιμη μοναρχία" με ολιγαρχική θεμελίωση.




- Το πολίτευμα που έχουμε είναι κυριολεκτικά "ολιγαρχικό"! Όσο κι να επιμένουν όλοι αυτοί διεθνώς και στην Ελλάδα, να το επαναλαμβάνουν για να το αφομοιώσουμε και να το πιστέψουμε ότι είναι δημοκρατικό, είναι όχι μόνον ολιγαρχικό, αλλά πολύ αυστηρό ολιγαρχικό! Κι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Αριστοτέλη, είναι "εκλόγιμη μοναρχία" με ολιγαρχική θεμελίωση!


- Δεν υπάρχει σύστημα δικαιοσύνης για τον πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα, η πολιτική τάξη που διοικεί το πολιτικό σύστημα δεν υπόκειται στη Δικαιοσύνη! Είναι εκτός κράτους δικαίου! Και μάλιστα είναι τόσο πολύ κατοχυρωμένο αυτό το σύστημα, ώστε ο πολιτικός προστατεύεται ακόμα και για τις υποθέσεις της ιδιωτικής του ζωής. Δηλαδή για όλες τις παραβατικότητες που αναπτύσσει στην επιχειρηματική του, στην ιδιωτική του εν γένη ζωή...


- Οι..."εξεταστικές επιτροπές" να ξέρετε, είναι η υφαρπαγή της δικαιοδοτικής αρμοδιότητας της δικαιοσύνης από τους πολιτικούς, ώστε να εμφανίζονται ότι δήθεν κάνουν αυτοκάθαρση. Ότι δήθεν δικάζουν τον εαυτό τους. Και γι΄αυτό δεν έχουμε δει ποτέ οι εξεταστικές επιτροπές να οδηγούν σε οποιαδήποτε απόφαση για κανέναν!


- Αυτό που εξ ορισμού δεν υπόκειται ποτέ στη δικαιοσύνη είναι οι πολιτικές αποφάσεις. Δηλαδή ο τρόπους που μας διοικούν και που καθορίζουν τους νόμους. Ακόμη και αν ένας νόμος είναι παράνομος!


- Είναι Λουδοβίκοι!


- Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ολιγαρχικό που είναι εκφυλισμένο. Γι΄αυτό και το αποκαλώ "κομματοκρατία".
Το "κόμμα", ακόμη και στην ολιγαρχία, έχει ως σκοπό την διαμεσολάβηση και όχι την αντιπροσώπευση. Ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και την πολιτική εξουσία. Είναι επομένως "διαχειριστής" του πολιτικού συστήματος το κόμμα και το πολιτικό προσωπικό.


- Αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πολιτικώς ορθόν είναι η πολιτική να ακολουθεί το συμφέρον των αγορών. Εάν αναφερθεί κανείς στο συμφέρον των κοινωνιών θα θεωρηθεί ότι είναι πολιτικά ακραίος!


- Εδώ στην Ελλάδα, διαχρονικά και όχι σήμερα μόνο, το σύστημα το πολιτικό είναι αναντίστοιχο προς την ανάπτυξη της κοινωνίας και Ιστορικά από την εποχή του Όθωνα, έχει μεταβληθεί σε ένα σύστημα απόλυτης ιδιοποίησης.


Ακούστε εδώ όλη την ομιλία.
https://youtu.be/1WKp5Sd-E0Y
[Απομαγνητοφώνηση, Ελένη Ξένου]


Γ. Κοντογιώργης - Τι είναι αντιπροσώπευση και δημοκρατία (2)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου