Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

«Για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε τα πράγματα, ένας τρόπος υπάρχει: η είσοδος της κοινωνίας στη πολιτική. Η θέσμιση της βούλησης της κοινωνίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Διότι οι παραδοσιακοί τρόποι δράσης με τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, έχουν τελειώσει».

-Γιώργος Κοντογιώργης-







Σχετικοποιώντας τις Έννοιες

"...Σήμερα η μόνη ελευθερία που υπάρχει είναι η ατομική ελευθερία και αυτή υπό προϋποθέσεις. Ελευθερία ατομική σημαίνει, να μπορείτε σήμερα να επιλέξετε που θα πάτε να πιείτε έναν καφέ, πως θα ζήσετε, τι θα κάνετε στη ζωή σας, εάν θα εργαστείτε ή θα πεινάσετε, ή δεν θα εργαστείτε και λοιπά. Η ατομική ελευθερία όμως, δεν έχει να κάνει με τις συνθήκες της κοινωνικο-οικονομικής και πολιτικής μας ζωής. Εκεί δεν έχετε παρά δικαιώματα, έχετε δικαίωμα να διαδηλώσετε παραδείγματος χάρη. Αυτό δεν είναι ελευθερία. Αυτό είναι δικαίωμα. Εάν είχατε πολιτική ελευθερία, τότε δεν θα χρειαζόταν το δικαίωμα αυτό, θα ήταν περιττό. Διότι εσείς θα αποφασίζατε κι επομένως δε θα υπήρχε κανένας λόγος να διαδηλώσετε εναντίον του εαυτού σας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι όλος αυτός ο τραγέλαφος της ιδεολογίας που επενδύεται στην Επιστήμη για να είναι αληθοφανής, ΕΞΑΠΑΤΆ! Και αυτό το διαπράττουν οι "διανοητές" οι οποίοι παίζουν το ρόλο των επιστημόνων! Απλός κοροϊδεύουν, εξαπατούν την κοινωνία για να υπηρετήσουν ένα σύστημα ολιγαρχικό, απ΄το οποίο αντλούν και οι ίδιοι βεβαίως σημαντικά οφέλη και επικοινωνιακή επιφάνεια. Δεν μπορούν να αποδεχθούν την ιδέα ότι το σύστημα έχει όλα τα προβλήματα τα οποία αναδεικνύει εις βάρος της κοινωνίας επειδή είναι ολιγαρχικό και θέτει εκ ποδών από την Πολιτεία την κοινωνία των πολιτών. Είναι ιδιώτης ο πολίτης. "


"...Στην ελληνική περίπτωση, το μόνο που συμβαίνει είναι να διαγκωνίζονται όλοι με πρόσημο την κομματοκρατία, δηλαδή πως θα αποκτήσουν τη νομή της εξουσίας, επιλέγοντας σαπρόφυτα ως υποψηφίους, τα οποία θα είναι έτοιμα να υπηρετήσουν κάθε σκοπό που θα τους πει η ηγεσία και οι συγκατανευσιφάγοι! Για να μη πούμε τώρα ότι είναι και η αιτία αυτής της διπλής κατοχής που υφίσταται η Χώρα (Ελλάδα) διαχρονικά! Την έννοια "συγκατανευσιφάγοι" την εμφανίζω από πάρα πολλά χρόνια, είναι μια διατύπωση την οποία ο κυνικός φιλόσοφος Κράτης, έχει διατυπώσει με το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή στρώνουν το χαλί του πρυτανείου σίτισης για να λεηλατήσουν κάποιοι τον δημόσιο χώρο, με επικεφαλής βεβαίως τους πολιτικούς οι οποίοι τους καλούν όλους μαζί στο κοινό τραπέζι της λαφυραγώγησης, για να λεηλατήσουν το δημόσιο αγαθό! Αυτή είναι η έννοια της λέξης. Είναι η λογική της πελατειακής αποδόμησης της κοινωνίας προκειμένου να είναι ελεύθερη και αδιατάρακτη η ηγεμονία των ολιγαρχικών δυνάμεων και πολιτικών και κοινωνικο-οικονομικών εννοείται, οι οποίοι καθορίζουν τα πολιτικά πράγματα μιας Χώρας. Εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν οι αγορές ή η υπεροχή της οικονομίας η οποία οδήγησε σ΄αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων και με την τελευταία κρίση και με τις προηγούμενες που ουσιαστικά οδήγησαν σε μία πλήρη αποσάθρωση και σε ύπνωση του Ελληνικού κόσμου. Εδώ στην Ελλάδα, η αιτία αυτής της πραγματικότητας είναι άλλη... Είναι η πλήρης αναντιστοιχία του πολιτικού συστήματος, δηλαδή του Κράτους που επεβλήθηκε, σε σχέση με τις προδιαγραφές το ανάπτυγμα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το πολιτικό σύστημα ήταν για φεουδαλικές κοινωνίες. Δεν ήταν για κοινωνίες οι οποίες είχαν λογική αυτονομίας και αυτοκυβέρνησης, δηλαδή δημοκρατίας. Ε λοιπόν,...είναι ο λόγος για τον οποίον το ίδιο αυτό "πολιτικό προσωπικό" διαχρονικά, κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό και αποδομώντας την κοινωνική συλλογικότητα, εξαγοράζοντας την σε ατομική βάση σε επίπεδο ομάδων-συμφερόντων, αλλά και δημιουργώντας τις αρνητικές προϋποθέσεις ώστε η μεγάλη αστική τάξη και τα ηγετικά στρώματα του Ελληνισμού που υπήρχαν στον μείζονα Ελληνικό χώρο, να μην εισέλθουν στο Ελληνικό Κράτος γιατί τότε όλοι αυτοί οι Πολιτικοί ηγήτορες θα γινόταν απλώς, μπροστά στο μέγεθος αυτών των δυνάμεων, πρόεδροι ορεινών κοινοτήτων. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα!..."


"...Κι ενώ η οικονομία έχει υπερβεί τα κράτη, τα διέρχεται οριζοντίως, και επομένως έχει αποκτήσει μια τρομακτική δύναμη πάνω στις πολιτικές των Κρατών, οι κοινωνίες βρίσκονται στο περιθώριο. Έχουν πάψει να μπορούν να δημιουργούν συμβιβασμούς μέσα από τις πολιτικές οι οποίες αναπτύσσονται, δηλαδή στους δρόμους. Το να διαδηλώνει κανείς σήμερα ή να απεργεί, το μόνο που μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι κάνει είναι να ενοχλεί τα υπόλοιπα στρώματα της κοινωνίας. Όχι όμως και αυτούς οι οποίοι κατέχουν το σύστημα της οικονομίας και την πολιτική! Αυτοί μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα ελέγχοντας τα ΜΜΕ, να στρέφουν την κοινωνία ως σύνολο, εναντίων των ομάδων οι οποίες διαμαρτύρονται για την εξαθλίωσή τους! Αυτό λοιπόν το φαινόμενο, δείχνει ότι για να μπορέσουμε να αναστρέψουμε τα πράγματα και να επανέλθουμε σε κάποια πορεία συμβιβασμών όπου και η κοινωνία θα συμμετέχει στα παραγόμενα αγαθά, στον πλούτο και λοιπά, ένας τρόπος υπάρχει! Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Με άλλα λόγια, η θέσμιση της βούλησης της κοινωνίας! Να μη μπορεί η Πολιτική Εξουσία να αποφασίζει χωρίς να εκφράζει τουλάχιστον την γνώμη ή την αντίρρησή της θεσμικά η κοινωνία! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!..."

"...Όλοι οι αγώνες και το αίμα που χύθηκε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, γίνανε για το ποιος θα ελέγχει την ιδιοκτησία του συστήματος! Δηλαδή αν θα είναι το κράτος, ή ο ιδιώτης. Αν θα είναι δηλαδή τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που ελέγχουν το κράτος, ή αν θα είναι οι ιδιώτες κατά κύριο λόγο. Αυτό ομολογεί ότι οι δύο εκδοχές του πράγματος ο φιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός ήτανε ετεροθαλή αδελφάκια! Με άλλα λόγια συμφωνούσαν στο ουσιώδες! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! Εκτός πολιτείας, οικονομικής και πολιτικής! Αυτό είναι το μείζων θέμα που πρέπει σήμερα να αντιληφθούμε!..."

"...Το ερώτημα λοιπόν είναι: Πώς η κοινωνία θα πάψει να παίζει το ρόλο της εναλλαγής στην εξουσία όλων αυτών των δυνάμεων που είναι πανομοιότυπες! Γιατί μη ξεχνάμε, ότι αυτό το σύστημα παράγει τα σκουπίδια εκείνα, δηλαδή τα κομματόσκυλα αν θέλετε, της κομματοκρατίας και το λέω με πολύ επίγνωση του γεγονότος, τα οποία είναι έτοιμα να υπηρετήσουν όλα τα άλλα συμφέροντα των συγκατανευσιφάγων, εκτός από εκείνα της κοινωνίας!..."

"...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι να κυβερνάει η κοινωνία! Αντιπροσώπευση θα ήταν αν ήταν η κοινωνία εντολέας και όλοι οι άλλοι να είναι εντολοδόχοι! Υπάρχει κανένα στοιχείο από αυτά που κατέχει η κοινωνία; Δεν είναι ένας απλός ιδιότης; Γιατί λοιπόν οι "ολιγάρχες" επιμένουν και έχουν πείσει όλους εμάς να ονομάζουμε αυτό το πολιτικό σύστημα "δημοκρατικό σύστημα"; Γιατί; Γιατί τρομοκρατούν την κοινωνία λέγοντας της ότι αν δεν έχουμε αυτό το σύστημα θα έχουμε δικτατορία; Η λογική δεν είναι ο ανήφορος ή ο κατήφορος. Η λογική είναι η διέξοδος προς τα εμπρός, δηλαδή η μετάβαση σε ένα σύστημα που θα ισορροπεί τα πράγματα υπέρ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και που η κοινωνία θα έχει λόγο στα πολιτικά! "


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
Απομαγνητοφώνηση, αποσπασμάτων συνέντευξης, Ελένη Ξένου.
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Θεσσαλονίκης και στην Δήμητρα Δημητρακοπούλου

Πηγή: https://contogeorgis.blogspot.com/2018/11/25-16102012.html?spref=fb&fbclid=IwAR2ePPzLHr_afV0ChMpnOvvg6SO5YZe1FBWAK9e8jf3xVJEtzjtclbPOz8A




Γ. Κοντογιώργης: «Ο κόσμος της «νέας τάξης» δεν είναι ο κόσμος του μέλλοντος»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου